Klimatfika

 

Vill ni lära er mer om klimatförändringar och klimaträttvisa innan ni går på föreställningen? Kom på en interaktiv klimatfika med kunniga och inspirerande informatörer från Jordens Vänner!

Syftet med workshopen är att skapa intresse för och sprida kunskap om klimatförändringar och klimaträttvisa. Under fikan får ni en inblick i klimatförändringarnas orsaker och konsekvenser på lokal och global nivå genom presentation och interaktiva samtal.

 

INNEHÅLL

· Vad är klimatförändringar och vad är människans roll i dem?
· Koppling mellan klimatförändringar och rättvisa
· Globala och lokala perspektiv på klimatförändringar
· Vad kan du göra?

Tid: 20:30-21:15 (ca 21:15 möter vi upp föreställningens arrangörer)

Plats: Vi möts vid ingången till Botaniska trädgården 20:30

Kostnad: Klimatfikat är gratis, men du behöver föranmäla dig. Detta kan du göra samtidigt som du köper din biljett via Eventim (välj kategorin som innehåller Klimatfika) eller köp en biljett över disk på Pusterviks Biljetter. Har du redan köpt biljett och vill anmäla dig i efterhand så kommer vi att skicka ut ett mail med instruktioner inom kort.

Allt fika som serveras är veganskt. Vid dåligt väder är Klimatfikat under tak/inomhus.

 

Om Jordens Vänner

Under 2020 samverkar Kören Rabalder och Jordens Vänner för att unga från hela Göteborgsområdet ska ges möjlighet att se föreställningen om Fanny Gren och dels komma ut i naturen och samtidigt öka kunskapen om samspelet mellan djur, natur och vår miljö och dess kopplingar till miljö och klimat. I samband med detta ordnar Jordens Vänner även denna klimatfika.

Jordens Vänner är den svenska grenen av Friends of the Earth International och är en partipolitiskt och religiöst obunden, icke-vinstdrivande organisation. Jordens Vänner jobbar för miljö, solidaritet och en rättvis fördelning av jordens resurser. Organisationen har arbetat med miljö- och solidaritetsfrågor, genom påverkansarbete, aktivism och folkbildning, i över 40 år.